fbpx
×

Hur är det att bo i Uddevalla?

Uddevalla kallas Hjärtat i Bohuslän, passande för denna stad där läget är perfekt för dig som vill bo på en levande ort nära havet och ändå ha smidiga kommunikationer till storstadsliv i Göteborg.  

Befolkningen växer och kommunen satsar på utbyggnad av skola och barnomsorg. Nya bostäder byggs och en planerad flytt av hamnverksamheten ger plats för nya industrier och ett tilltalande centrum. Från skärgården öster om stan rinner Bäveån genom stadskärnan och framtidsvisionen är att göra Uddevalla till ett handelscenter för sjöfart- och järnvägstransporter. 

Förutom arbetstillfällen och lediga hyresrätter är fritidsaktiviteter viktiga för den som funderar på att byta bostad. På Strandpromenaden promenerar du genom centrum och vidare längs kusten. Ta gärna ett dopp från någon av bryggorna längs vägen!  

För de längre utflykterna i kommunen har du 127 mil kust att utforska med bokskog, bad och vidunderliga vyer. Vet du inte var du ska börja så utgå från Bokenäset eller Ljungskile, en ort som är så vacker att godsägaren Robert MacFie emigrerade från Skottland för att grunda badorten Lyckorna här. Med sig tog han curlingen, en sport som du kan utöva i Uddevalla än idag. 

Så hur är det att bo här? Sammantaget är livet här lika njutbart i vardagen som på semestern. Risken finns att du helst stannar hemma året om, men sämre kan man ha det. 

Vacker hamn med blått vatten