fbpx
×

Överväger du att flytta till Oxelösund?

Då är du inte ensam. Många lockas av tanken på att bo i Oxelösund, skärgårdsstaden i Sörmland belägen bara en timme söder om Stockholm och knappt en kvart från Nyköping. Med Östersjöns kust som bakgård är detta en plats där havet står i centrum för livet. Något som syns inte minst i den lilla kommunens alla hamnar; två djuphamnar med daglig trafik, sju småbåtshamnar, två gästhamnar och ett flertal naturhamnar. Med hela 85% av kommungränsen bestående av vatten, ligger en badplats alltid inom räckhåll. Kommunen erbjuder allt från långgrunda sandstränder till klippor, bryggor och hopptorn. Här finns också skärgårdsöar att upptäcka med både skog och strand att utforska.

Här lever du småstadsliv med stadens 12 000 invånare, och med en infrastruktur som gör det enkelt att cykla överallt är du aldrig mer än 15 minuter från havet. Du är långt ifrån den första som övervägt möjligheterna för lediga bostäder och ett gott liv i Oxelösund, faktum är att staden är full av arkeologiska fynd som berättar om sälfångst och fiske. Staden har vuxit och utvecklats genom industrins utveckling, men den marina atmosfären och det småskaliga lever kvar. Denna kombination av historia och nytänkande gör Oxelösund till en plats som känns både bekant och spännande.

Så vad finns det att göra i Oxelösund? Läget vid kusten ger förutsättningar för en mängd aktiviteter som segling och kajakpaddling, en idyll för dig som älskar vatten och natur. Båtar spelar en stor roll i Oxelösund, vilket är en del av stadens charm och historia.

Så om du letar ledig lägenhet i Oxelösund, kan du vara säker på att du hittat en stad med mycket att erbjuda, både i form av naturupplevelser och historia. Oavsett om du vill bo nära havet, älskar att vara aktiv i naturen, eller vill uppleva en stad med djup historia, så har Oxelösund något för dig.