fbpx
×

Bo i superkommunen Jönköping

”Mycket stark arbetsmarknad, god befolkningstillväxt och en framskjuten placering i kategorin hållbara samhällen” var motiveringen när Jönköping utsågs till Superkommun 2022. Utmärkelsen delas ut av tidningen Dagens samhälle och Jönköping vann kategorin Städer och stadsnära kommuner. För oss som känner området är utmärkelsen lätt att förstå, här satsas på miljö, skola och fritid och det finns både lediga hyreslägenheter och jobb. 

Att befolkningen ökar med ungefär 1 500 personer per år gör det tydligt att Jönköping är en kommun man flyttar till för att stanna. Skolor och nya bostäder byggs, allt från lägenheter till villor. Från de yngsta till de äldsta tas invånarna väl omhand, detta är Sveriges bästa hemtjänstkommun enligt Hemstjänstindex 2022. Jönköping University utbildar 12 000 studenter per år vilket även ger gott om arbetstillfällen. 

Vare sig du söker hyresrätt i Jönköping på grund av jobb eller studier finns det mycket att gilla i denna levande kommun med fulltecknad evenemangskalender. Läget vid Vättern ger både vacker natur och gott om fritidsaktiviteter, allt från golf på Visingsö till skidåkning i Järabacken och strövtåg kring Dumme Mosse. Även centrala Jönköping bjuder på sevärdheter, som restauranger och butiker i Tändsticksområdet och bad och båtliv vid den flera kilometer långa Vätterstranden. 

Hyresrätt Småland

”Mycket stark arbetsmarknad, god befolkningstillväxt och en framskjuten placering i kategorin hållbara samhällen”