fbpx
×

Letar du bostad på Tjörn?

Tjörn är en ö som inte bara är en plats att bo på, utan också en livsstil. Här, mellan de vindpiskade klipporna och det spegelblanka havet, finns en stark gemenskap och ett nära samspel med naturen. Här arbetar man för att bevara och förstärka den unika skärgårdskulturen och det natursköna landskapet, och det märks tydligt i allt från byggnadsvård till fiske. Med sina 15 000 invånare som växer till 45 000 under sommarmånaderna, är Tjörn en levande och pulserande ö, som står redo att välkomna dig som söker ledig bostad.

Tjörn är välkänt för sina vackra vandringsleder, och Bohuslän har rankats som världens sjunde vackraste vildmarksområde. Oavsett vilken typ av lägenhet du drömmer om kan du vara säker på att du kommer att ha nära till naturen. Här finns en mångfald av 1 546 öar och skär att utforska, både bebodda och obebodda, och varje dag ger dig chansen att uppleva nya äventyr.

Vardagslivet på ön

När det kommer till utbildning finns det sju kommunala grundskolor och fem förskolor på Tjörn, liksom en fristående Montessoriskola med förskola. Och när det är dags för gymnasiet, väljer öns ungdomar oftast skola i Stenungsund, Göteborg eller Uddevalla, alla platser med goda förbindelser till Tjörn.

Tjörns näringsliv är till stor del präglat av sjöfarten, vilket ger unika jobbmöjligheter. Om du är intresserad av konst och kultur, kommer du att trivas på ön. Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn är känt långt utanför Sveriges gränser, och det finns också ett stort utbud av fritidsaktiviteter och föreningsliv.

Och fritiden

Men det som kanske är mest lockande med Tjörn är ö-livet. Att bo på en ö är en unik upplevelse. Här lever du nära naturen, havet, grannen Orust och stadsliv i Stenungsund på fastlandet. Njuta av den tätbebyggda ön Åstol, eller den trädlösa och biodiversitetsrika Härön med sina åker- och ängsmarker skapade av unika skärgårdsjordbruk. Så om du letar efter en hyresrätt och längtar efter en livsstil som präglas av skärgårdens lugn och skönhet, då är Tjörn platsen för dig.