fbpx
×

Till dig som letar bostad i Vetlanda

Vetlanda kommun ligger på det sydsvenska höglandet, ett område som lockar med en blandning av natur, historia och upplevelser. Vetlanda är förstås centralort i kommunen och en riktig handelsstad med stora möjligheter till shopping. Orten är en gammal industristad och bygdens historia präglas av pappers- aluminium- och trävaruindustrier. Även idag är kommunen en trivsam och välkomnande plats att bo på med mycket att ge för dig som söker ledig bostad.

Staden har också mycket att erbjuda när det kommer till fritidsaktiviteter. Inte minst de gamla gruvorna i området bjuder på spännande upptäcksfärder, till fots såväl som på cykel. Lär dig mer om Vetlandas förflutna under en historisk vandring eller njut av sagoskogarna. Med sin omväxlande natur är Vetlanda en fröjd för alla utomhusentusiaster.

Vetlanda är kommunens största ort med cirka 13 000 invånare men även de kringliggande orterna är värda en närmare titt. De korta avstånden gör livet lättpusslat och du kan enkelt arbeta i Vetlanda och bo i någon av kommunens mindre tätorter; Pauliström, Björkeby, Skede, Sjunnen, Kvillsfors, Nye, Myresjö, Korsberga, Landsbro, Holsbybrunn och Ekenässjön. Ortsnamn som tagna ur sagorna och som snabbt sätter fart på fantasin för de yngre i familjen. Kommunen har också utbildning för familjens alla medlemmar, från förskola och grundskola till gymnasium och vuxenutbildning. Inflyttningen har ökat i Vetlanda de senaste åren, en trend som är lätt att förstå. Välkommen du också!

Matplats i stylad lägenhet