fbpx
×

Hitta hem i Vänersborg

”Lilla Paris” bjuder på såväl lummig småstadscharm med föreningar och fritidsaktiviteter som kultur, restauranger och nöjen. Läget vid Vänerns sydspets präglar livet här och inte långt från Centralstationen ligger stadens gästhamn och marina. Närheten till vatten och natur är en vanlig anledning att flytta till kommunen, något man tar vara på när nya bostadsområden som Holmängs hage och Mariedal östra växer fram.  

Som boende i Vänersborg har du glädje av den tydliga musik, kultur- och idrottsprofil som staden har. Lär dig ett instrument, låna utrustning på Fritidsbanken eller ägna dig åt din favoritsport. När förstahandskontraktet är fixat står kanske en ny hobby näst på tur?  

I och omkring Vänersborg finns flera stora arbetsgivare, inte minst Västra Götalandsregionen eftersom Vänersborg är huvudstad och politiskt maktcentrum för regionen. Närheten till Trollhättan och Uddevalla gör staden attraktiv för pendling och du tar dig smidigt både söderut mot Göteborg och norrut mot Oslo. 

Resor genom det omgivande landskapet väcker upptäckarlusten och den omväxlande naturen i och omkring kommunen ger stora möjligheter. Halle- och Hunneberg är givna dagsutflykter och även på närmare håll kan du gå på strövtåg i naturreservat och parker.   

Hyr lägenhet i Borås