fbpx
×

Söker du ledig lägenhet i Ulricehamn? 

Är du på jakt efter en bostad att hyra finns det mycket att tänka på, särskilt om du flyttar från en ort till en annan. Från arbetstillfällen och boende till shoppingstråk och nöjen. Lediga lägenheter i Ulricehamn kan du i alla fall hitta här hos oss på Bostadsregistret tillsammans med en glimt av vad denna trevliga ort har att erbjuda.

Ulricehamn ligger i Västergötland, nära gränsen till Småland. Som boende i kommunen har du nära till allt vad båda landskapen har att erbjuda i allt från lediga jobb till utflyktsmål.

2022 bodde runt 25 000 personer i kommunen, varav ungefär hälften i Ulricehamns stad. Området har varit bebott sedan stenåldern och staden grundades under medeltiden. Sitt nuvarande namn fick Ulricehamn 1741. Även moderna nytänkare trivs på orten, här finns över 2500 företag. Från Ulricehamn pendlar du till Jönköping, Borås och Göteborgsområdet som tillsammans med Skövde alla har lärosäten på högskolenivå.

Från kallbadhus och vandringsleder till skatepark och tennisbana, Ulricehamn har något för alla som älskar natur och fritidsaktiviteter. Mest känd är orten för sina skidspår och slalombackar och det är många som tar sig till Ulricehamn för en dagsutflykt med utförsåkning eller längdskidor. Sommartid är tar båtägarna plats, sjön Åsunden har två småbåtshamnar och en gästhamn.