fbpx
×

Tankar på att flytta till Trollhättan? 

Trollhättan är en stad med framtidstro. Man arbetar för hållbara lösningar för både medborgare och stad och hoppas ha vuxit med 10 000 invånare och 5 000 bostäder till år 2030. Med cirka 4 700 arbetsplatser och Högskolan i Väst placerad i centrala stan är klimatet gott både för dig som söker hyresrätt och för jobb. Från Trollhättan har du pendlingsavstånd till Göteborg, kusten och närbelägna Vänersborg. 

Vacker natur, teknisk innovation och filminspelning, i Trollhättan finns gott om intresseområden att utforska. Trollhättan har funnits som stad sedan långt innan man fick sina stadsprivilegier 1916 och det strategiska läget mellan Vänern och Västerhavet har gett upphov till en rik och spännande historia. Stadens slussområde och de mäktiga Trollhättefallen är en viktig del av ortens förflutna och framtid, starkt bidragande till de många industrier som sett dagens ljus här. Uppfinningsrikedom och framåtanda utmärker Trollhättan än idag och inte minst Innovatum Science center är ett populärt utflyktsmål för dig med en fäbless för påhittighet.  

När du hittat rätt hyreslägenhet för dig och längtar ut i naturen är det självklara valet naturreservatet Älvrummet. Den dramatiska naturen som omger Göta älv är en sevärdhet i sig och under sommaren kan du besöka folkfesten ”Fallens dagar”. 

Stilla sjö med badplats