fbpx
×

Bo centralt i trevliga Tibro

Det är lätt att förstå varför man väljer att bo i Tibro. Läget ger närhet till naturupplevelser samtidigt som du enkelt pendlar till någon av alla närliggande orter. Letar du lediga jobb i Tibro så är det en god idé att söka även i Skövde, Mariestad, Hjo, Karlsberg, Tidaholm, Vara och Töreboda som alla ligger på pendlingsavstånd. Kollektivtrafiken är anpassad för Tibros alla pendlare och det är smidigt att resa både i närområdet och längre bort. Men även i Tibro finns arbetstillfällen, 900 företag finns i kommunen som är känd för möbeltillverkning och faktiskt kallas Sveriges möbelcentrum.

Hur är det att hitta bostad i Tibro? Drygt 11000 invånare bor iTibro varav lite knappt hälften bor i lägenhet. I stadskärnan ligger många av ortens butiker samlade tillsammans med service och matställen. Även många lägenhetsområden är centralt placerade och du som bor i hyresrätt i Tibro har det mesta nära till hands.

Hur är det att ha familj i Tibro och hur är skolorna? Här satsar man på utbildning för kommunens unga med två stora skolbyggen. Fågelviksskolan ligger centralt i Tibro och byggs om från gymnasieskola till högstadium med fritidsgård och kulturskola. Skolan i Ransberg byggs om, här blir det F-9-skolaoch även på gymnasienivå händer det saker när friskolan Olinsgymnasiet etablerar en ny skola i Tibro.

Även helger och lov ska fyllas med upplevelser och aktiviteter och i Tibro finns mycket att se och uppleva, från Tibro mini-zoo för de yngsta till Actionparken för de mest aktiva och insjön Örlen som bjuder på paddling, bad och fiske för alla åldrar. Bibliotek, badhus, motionsspår och vandringsleder, oavsett om din fritid är fartfylld eller vilsam finns något för dig. I kommunen finns omkring 120 föreningar vilket ger stora möjligheter för dig som gillar idrott och föreningsliv.

Stilla sjö med badplats