fbpx
×

Söker du ledig lägenhet i Stenungsund? 

Ett bra val, läget vid havet och goda pendlings möjligheter gör Stenungsund till en mycket attraktiv stad att bo i. På 1700-talet var Stenungsund ett litet samhälle där de boende livnärde sig på jordbruk. För den nutida människan skulle orten kanske inte kännas bekant förrän på 1940- och 50-talet då viktiga industrier hittade hit och kuststaden tog sin moderna form. 

Idag bor cirka 27 500 personer i Stenungsunds kommun och det är lätt att förstå varför. Ett brett kultur- och föreningsliv inspirerar och både Kulturhuset Fregatten och Stenungsund Arena erbjuder spännande arrangemang. Butiker och restauranger finner du i Stenungstorg Centrum som ligger i anslutning till stadens gästhamn. När du längtar efter naturupplevelser har kommunen mycket att bjuda på, allt från båtliv och fiske till parker och vandringsleder. Besök till Orust och Tjörn är givna och längs med hela kusten finns badplatser och utflyktsmål att upptäcka. 

Stenungsund växer, både med bostäder och utveckling av centrum. På Solgårdsterrassen och Hasselhöjden uppförs nyproduktionslägenheter, kanske är det där du hittar din nya bostad. Kopper är ett klassiskt bostadsområde i Stenungsund och också här byggs det moderna hyreslägenheter. Även i Hallerna, Jörlanda och Spekeröd byggs det bostäder. För dig som funderar på att flytta i eller till Stenungsund blir det snart ännu enklare att pendla när ett nytt resecentrum byggs. Utöver smidiga resor till Göteborg tar du dig redan nu enkelt både söderut och norrut längs med kusten.  

Vacker hamn med blått vatten