fbpx
×

Till dig som letar bostad i Sollefteå

I Sollefteå arbetar man för hållbara lösningar för både invånare och stad, bland annat med en stark satsning på ett gott näringslivsklimat under parollen #DrivkraftSollefteå. Med cirka 18 500 invånare, en livlig skogs- och elproduktionsindustri och storslagen natur, är Sollefteå en plats som har all anledning att aktivt välkomna nya invånare. Kommunen tillhandahåller till och med en egen inflyttarservice som gör det enkelt att komma till rätta när du söker lägenhet eller just har hittat din nya bostad.

Som boende i Sollefteå får du tillgång till en värld av naturskönhet och spännande historia. Kommunen ligger inbäddad i ett dramatiskt landskap med förtrollande naturskogar. Den landskapliga mångfalden erbjuder mängder av möjligheter för utomhusaktiviteter, från att utforska de många tusen år gamla hällristningarna i Nämforsen, Näsåker, till att koppla av och njuta av utsikten vid Ångermanälven.

När du har en ledig stund från dina äventyr i naturen, har Sollefteå också en rik kultur att erbjuda. Känn historiens vingslag vid Holms och Björkå gravfält, eller ta del av det lokala näringslivet och känn energin i en kommun som är en av Sveriges viktigaste producenter av vattenel. För ungdomarna i hushållet erbjuder Sollefteås gymnasieskola allt från yrkesprogram till dansinriktning, fört att inte tala om det rikskända skidgymnasiet.

Att bo i Sollefteå innebär inte bara en ledig hyresrätt eller ett nytt hem, utan också en plats där natur, kultur och framåtanda går hand i hand. Med pendlingsavstånd till flera andra städer i Västernorrlands län, är Sollefteå en plats där framtiden är ljus och möjligheterna är stora. Välkommen!

Bukett sommarblommor