fbpx
×

Letar du bostad i Mönsterås?

Att hyra bostad i Mönsterås är en mycket bra idé, kommunen präglas både av stark företagarhistoria, kultur och historia, och en vacker boendemiljö. Här har du möjlighet att bo nära havet och skärgården eller nära skog och mark i vacker kulturbygd.

Mönsterås kommun strävar mot att bli en ännu mer attraktiv ort, inte bara för nuvarande invånare, utan även för kommande generationer. Därför satsar kommunen på långsiktigt hållbara miljömål som bidrar till en trevlig och hållbar livsmiljö.

Så, vad finns det att göra i centralorten Mönsterås och närliggande orter som Oknö, Timmernabben, Blomstermåla, Ålem, Korpelmåla, och Fliseryd? Jo, med ett rikt kulturarv som sträcker sig tillbaka till 1309, erbjuder Mönsterås allt från historiska besöksmål till naturnära upplevelser. Till exempel hålls den populära vårmarknaden alltid den första lördagen i maj och i början av sommaren uppförs Mönsterås bluesfestival som är en av de större av sitt slag.

Kommunens näringsliv är också känt för att vara ett av regionens bästa, och för den driftiga finns här mycket att uträtta. Utbildningsmöjligheterna sträcker sig från förskola till vuxenutbildning, med fokus på engagemang och småskalighet. Mellan orterna i kommunen och till de större orterna i länet finns god kollektivtrafik och i närheten ligger flygplatsen i Kalmar.

Kort och gott, Mönsterås erbjuder hög livskvalitet enligt de som bor där. Här finns det mesta nära och avstånden är små. Börja leta bostad i Mönsterås idag och upplev det bästa av både stad och natur. Kanske hittar du din drömhyresrätt under sökandet. Lycka till!