fbpx
×

Bo både billigt och vackert i Mellerud

Om du vill bo i en levande bygd med närhet till både service, kultur och natur, samt ha möjlighet att bo med låga kostnader men hög livskvalitet, är Melleruds kommun det självklara valet. Kanske har du redan hittat din lediga lägenhet i centralorten Mellerud, eller letar bostad i någon av tätorterna Dals Rostock, Åsensbruk, Håverud eller Bränna? Oavsett var du väljer att bo kommer kommunens charm och levande atmosfär förtrolla dig.

Strategiskt placerad vid både järnvägen och E45, och med ett avstånd på endast 37 kilometer till Vänersborg, är Mellerud en perfekt utgångspunkt också för dig som pendlar. Bengtsfors, Åmål och Färgelanda ligger alla inom bekvämt räckhåll.

Kommunen kombinerar ett liv i samklang med naturens skönhet med smidiga lösningar på vardagens pusslande. Här erbjuds utbildning för alla, från de yngsta i förskolorna till egen gymnasieskola och vuxenutbildning. Det expansiva näringslivet bidrar till kommunens attraktionskraft och framtidstro.

För dig som vill ha en aktiv fritid finns mycket att utforska och en rad spännande platser att besöka. Kände du till att Melleruds kommun har landets största satsning på friluftsliv enligt den egna hemsidan? Från den tekniska bedriften akvedukten i Håverud till hela Dalslands vackra landskap erbjuder regionen både historiska och naturnära upplevelser. Och om du är intresserad av att engagera dig i samhällslivet, finner du här ett hundratal föreningar, för allt från veteranbilar till idrott och kulturevenemang. Missa heller inte Kanalyran, den årliga festivalen som har firat stadens historia sedan 1968. Om du blir sugen på att söka bostad i Mellerud är det enkelt att förstå!

Blomsterdekorationer på fönsterbräda