fbpx
×

Bostadsjakt i Mariestad  – ett smart drag

Med en blomstrande historia som går tillbaka till 1583 och en framtid som präglas av både tradition och innovation, kan Mariestad vara den perfekta platsen för dig som letar bostad. Staden är känd som Vänerns pärla och är en stad med både charm och framtidsvisioner. Med sina 17- och 1800-tals trähus i Gamla stan, sitt sjönära läge vid Vänern och en skärgård som sträcker sig över 14 mil av kust med tusentals skärgårdsöar, erbjuder området en fantastisk blandning av natur, historia och modernitet.

Mariestad har ett starkt näringsliv och industrin har varit en viktig del både av ortens historia och dess framtid sedan staden brann ner 1693 och återuppbyggdes under 1700-talet. Än idag söker sig nya och etablerade näringsverksamheter till kommunen och det investeras i regionen, vilket leder till uppförandet av nya hyreslägenheter, som i bostadsområdet Strandgården. Man räknar med att inflyttningen kommer öka rejält de närmsta tio åren och medan staden växer strävar man efter hållbara lösningar för både invånare och stad. Samtidigt är avståndet kort till närliggande orter och det är enkelt att till exempel bo i Mariestad och pendla till Skövde.

Det är inte bara arbetstillfällen och natursköna omgivningar som gör Mariestad till ett attraktivt val för dig som letar ledig bostad. Här erbjuds också en rikedom av fritidsaktiviteter, med många idrottsföreningar, kulturskola och ett livligt musikliv.

Matplats i stylad lägenhet