fbpx
×

Hitta hem i Helsingborg

Är du i färd med att leta hyresrätt? Helsingborg är en stad där framtid möter historia. Med sikte på att vara klimatneutralt till 2030, syns redan positiva förändringar i kommunen. Målet är att helsingborg ska vara klimatneutralt till 2030, ett arbete vars resultat redan börjar synas i kommunen. När denna redan populära kommun nu blir ännu bättre att bo i växer även befolkningen och man möter ökade behov av både lediga lägenheter och platser för arbete och fritid med nybyggnadsprojekt av olika slag.

I denna snabbväxande stad finns det gott om valmöjligheter för familjen. Med över 60 grundskolor, varav många finns i Helsingborg stad, samt 140 förskolor och ett rikt utbud av gymnasieskolor och vuxenutbildning, är det uppenbart att utbildning är en prioritet här.

Men det är inte bara Helsingborgs stad som lockar. Andra tätorter som Rydebäck, Ödåkra och Hittarp är väl värda att överväga när du letar ledig bostad. Tack vare närheten till städer som Ängelholm, Landskrona, Lund och Malmö, kan du bo i Helsingborg och pendla med lätthet. Tack vare färjan till Helsingör är även Danmark bara en kort resa bort, faktum är att det bara är knappt fyra kilometer mellan kusterna.

Historiskt sett har Helsingborg varit av stor betydelse för regionen tack vare sin hamn och sitt läge vid Öresund. Med anor från vikingatiden finns här mycket för den historieintresserade och med ett rikt föreningsliv finns alla möjligheter att engagera sig lokalt, i sport såväl som kultur och naturupplevelser. Naturen i området är ganska typisk för Öresundsregionen, öppen åkerbygd som bryts upp av skogspartier. I kommunen finns flera naturreservat, som Svedberga kulle och Örby ängar, vackra platser där östra Skåne visar upp sig i all sin prakt. Och såklart den långa kustlinjen med dess utsiktsmål, badplatser och tillfällen till vattensport.