fbpx
×

Trivsamma trästaden Eksjö

I Eksjö bor du nära både den småländska naturen och landskapets historia. Låga trähus löper längs med smala kullerstensgator i Gamla stan och ett väl omhändertaget kulturarv gör sig påmint i det rika kultur- och föreningslivet. Närheten till naturen utmärker tillvaron med sina sjöar och vandringsleder där du följer årstidernas skiftningar. 

Höglandssjukhuset som drivs av Region Jönköpings län är en stor arbetsgivare här tillsammans med Eksjö kommun och Försvarsmakten. Också för dig som driver företag är arbetsklimatet gott med en näringslivsavdelning som arbetar för att stimulera näringslivet i kommunen. I Eksjö satsar man på utbildning från de allra yngsta till Komvux och högskolestudier i samarbete med Högskolan i Jönköping.  

Områdets tätorter ligger på rad längs med riksväg 40 och gör vardagens ärenden enkla. Eksjö, Bruzaholm, Hjältevad, Ingatorp och Mariannelund är alla attraktiva för dig som letar ledig lägenhet med närhet till den trollska naturen. Här hittar du hyresrätter med allt från historisk charm till moderna lösningar och väljer själv hur lantligt du vill leva. Nässjö ligger bara tjugo minuter från Eksjö och du pendlar enkelt vidare till Jönköping. 

Hyresrätt Småland