fbpx
×

Bo bättre i Bromölla

Skönt placerad vid Ivösjöns strand, ligger Bromölla, kommunen som bjuder på det bästa av Skåne. Detta paradis, Skånes mest östligt belägna kommun, gränsar till Kristianstad, Olofströms och Sölvesborgs kommun. Kommunen har en lång historia som bruksort och ännu finns många av kommunens arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin. Funderar du på att jobba i en närliggande stad? Bromölla är även känd som en utmärkt pendlingsort, tack vare dess strategiska läge med korta avstånd till Kristianstad, Hässleholm, Olofström och Sölvesborg.

För dig som är på jakt efter en ledig hyresrätt i kommunen finns det ett flertal charmiga tätorter att leta bostad i. Centralorten Bromölla är naturligtvis ett utmärkt val, men missa inte heller Gualöv, Näsum, Nymölla och Valje. I kommunen bor cirka 12 600 personer och medelåldern är relativt låg – över 80% av invånarna förvärvsarbetar.

När arbetsdagen är över finns det idrottshallar och samlingslokaler, vandringsleder och ett nytt rekreationsområde vid Ivösjöns strand som gör det lätt att hålla dig aktiv. I Ivösjön ligger natursköna Ivön och naturreservatet Ivö klack, redo att utforskas. Kring sjön löper också den fem mil långa Humleslingan som tar dig förbi en stor mängd intressanta mål att besöka på vägen. Österut ligger Östersjön helt nära liksom Sölvesborg och Sölvesborgs slott. Samtidigt ligger Kristianstad mindre än en halvtimme bort och Hässleholm på en knapp timmes avstånd när du känner för shopping och nöjesliv.

Välkommen till Bromölla!

Bänk längs promenadstråk i park