fbpx
×

Bo bekvämt och naturskönt i Bengtsfors

Om du drömmer om att bo i en kommun där du kan ha stor påverkan på evenemang och föreningsliv, där det finns ett intresse för etablering av nya verksamheter eller helt enkelt där du kan leva nära sjöar och vattendrag, bör du överväga att slå dig ner i Bengtsfors kommun. Kanske har du redan upptäckt en ledig lägenhet i centralorten Bengtsfors, eller så är du på jakt efter en ledig bostad i någon av de pittoreska tätorterna Dals Långed, Billingsfors, Bäckefors eller Skåpafors? Var du än väljer att bo kan du låta dig charmas av den vackra dalsländska naturen.  

Kommunens läge är optimalt, strategiskt placerat mellan de större städerna Oslo och Göteborg. Med närhet till orter som Åmål och Mellerud blir det också enkelt med pendling i vardagen. Långevi gård, med sina hyresrätter som omgärdar en grönskande innergård, är bara ett av många exempel på den balans mellan natur och vardagsliv som Bengtsfors erbjuder.

I kommunen finns förutom förskolor och grundskolor även vuxenutbildning. Traktens gymnasieelever kan få både inackorderingsbidrag och resebidrag för utbildning i grannkommunerna och för den arbetsföra befolkningen sätter utbildning, vård & omsorg samt tillverkningsindustrin flest i arbete, med Bengtsfors kommun som den största arbetsgivaren.

När det kommer till fritid och rekreation finns allt från båtliv i Dalslands kanal till vandringsturer i bärskogarna. Är du intresserad av att engagera dig i föreningslivet? Ett stort antal föreningar gör det lätt att utöva dina fritidsintressen. Låt dig förundras av slussområdet i Bengtsfors, åk med på en rälsbussresa eller njut av fiske i de klara vattnen.

Stilla sjö med badplats