fbpx
×

Letar du ledig bostad i Alingsås? 

Är du på jakt efter bostad att hyra finns det mycket att tänka på, särskilt om du flyttar från en ort till en annan. Från arbetstillfällen och boende till shoppingstråk och nöjen. Lediga lägenheter i Alingsås kan du i alla fall hitta här hos oss på Bostadsregistret tillsammans med en glimt av vad denna trevliga ort har att erbjuda.

Kanske har du hört någon gång att Alingsås kallas Potatisstaden? Smeknamnet fick staden när Jonas Alströmer tog med sig potatisentill Sverige och startade plantage just här. Han odlade tobak också men det är en annan historia. Den årliga Potatisfestivalen går fortfarande av stapeln årligen i Alingsås och här avnjuter du bland annat bakelser formade som –just det, potatis. Nuförtiden är denna fina småstad kanske mest känd för Lights in Alingsås, en lysande konstrunda som varje höst drar besökande från långt håll.

Staden kallas också caféstaden på grund av de ovanligt många fiken och konditorierna som finns här. Stadskärnan är levande och bjuder på både restauranger och trevliga butiker. I Alingsås ryms allt från nyproducerade lägenheter i Stadsskogen till charmiga bostäder i centrums vackra trähus. Kommunen innefattar också flera mindre samhällen som Ingared, Hemsjö och Ödenäs. Ödenäs ja, det var där Hem till gårdenspelades in för er som minns den serien. Området kring Alingsås präglas av skog och sjö samtidigt som närheten till Göteborg och Borås gör det enkelt att pendla. På en halvtimme kan du vara i centrala Göteborg och för digsom arbetar eller studerar i Göteborg är det ett strålande alternativ att bo i hyresrätt i Alingsås.