Vanliga frågor

På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna om Bostadsregistret. Klicka på respektive fråga för att läsa svaret. Kontakta oss gärna om du inte finner svaret du letar efter.

För dig som söker bostad
Du måste först registrera dig för den stad/de städer du söker bostad. När du har registrerat dig skickar du intresseanmälan för bostäderna på staden du valt. Du hittar lediga bostäder här.
Vi kan aldrig lämna några garantier eftersom det inte är vi som i slutändan väljer hyresgäst, det gör hyresvärden.
Dina uppgifter är sekretesskyddade och lämnas endast vidare till hyresvärd du anmält intresse hos. Vissa uppgifter behöver dock skickas vidare till samarbetspartners för att tjänsten ska fungera. Har du frågor om detta så kontakta oss. Du administrerar enkelt dina uppgifter genom att logga in på Mina sidor.
Ja, du kan enkelt ändra dina uppgifter genom att logga in på Mina sidor. Det finns dock en del uppgifter som du inte kan ändra (inkomst m m). För att ändra dessa skickar du ett mail till info@bostadsregistret.se så gör vi ändringarna i din profil. Tänk på personnummer.
Dem hittar du här på hemsidan.
Nej, lämna din intresseanmälan under Lediga bostäder eller genom att logga in på Mina sidor så kan du enkelt följa processen för aktuell lägenhet.
Du betalar en årsavgift. OBS! Väljer du faktura är det ett bindande köp. Betalar man inte fakturan går den vidare till inkasso.

Om du vid samma köptillfälle anmäler dig till flera städer så att beloppet överstiger 300 kr så får du 50 % rabatt på det överstigande beloppet. Vid faktura tillkommer 29 kronor i fakturaavgift.

Du kan ansöka om ett tillfälligt personnummer, ett så kallat samordningsnummer. Detta söker du hos Skatteverket, se www.skatteverket.se. Har du inte möjlighet, kontakta oss så hjälper vi dig.
Kontakta oss via mail på info@bostadsregistret.se så lägger vi upp området. Vårt mål är att hela tiden växa och arbeta med hela landet.
I ett (1) år eller tills den dagen, under året, ni får en bostad genom oss. Har du inte tackat ja till någon bostad eller inte blivit erbjuden någon bostad under året (pga långa köer) så förlänger du ditt konto via Mina sidor för att behålla din kötid. På vissa orter kan det ta flera år innan du har tillräckligt lång kötid.
Via betalningstjänsten Payson i samband med registrering. Du kan välja att betala med kort, banköverföringen eller via SMS (WyWallet). Du kan också välja Faktura genom våra partner Svea Webpay. OBS! Väljer du Faktura är det ett bindande köp. Betalar man inte fakturan går den vidare till inkasso. Vid faktura tillkommer 29:- i fakturaavgift. När din registrering löper ut (efter 365 dagar) måste du själv aktivt förlänga och betala medlemsavgiften via mina sidor.
Hyresvärden kontaktar angående visning. Om det blir aktuellt.
Du följer processen via Mina Sidor. Hyresvärden kontaktar för en eventuell visning.
Vi tillämpar fjorton (14) dagars ångerrätt. Du avsäger dig ångerrätten när du aktivt lämnat en intresseanmälan till en bostad.
Bostadsregistret annonserar ut lediga bostäder på flera olika marknadsplatser. Bostadsregistret är ingen marknadsplats utan en förmedling. Vi annonserar endast hos våra samarbetspartners. OBS! Vi annonserar inte hos några marknadsplatser som tar ut avgift. Hittar du någon av lägenheterna vi förmedlar på en sådan hemsida så är det för att dom har kopierat den utan lov.
Det varierar från hyresvärd till hyresvärd. Vissa godkänner om du har borgenär. Vissa ser till helheten i din ansökan och du kan då ha möjlighet utan borgenär. Det finns dock hyresvärdar som säger nej om du har betalningsanmärkningar.

För Hyresvärdar
Vi erbjuder dig som hyresvärd Sveriges modernaste uthyrningssystem/bostadskö kostnadsfritt. Exempelvis hanterar vi kö, intresseanmälningar, statistik, annonserar ut era lägenheter, tar kreditupplysning av potentiella hyresgäster och presenterar förslag på hyresgäster i enlighet med er uthyrningspolicy. Vi erbjuder också en rad andra tjänster för hyresvärdar, ex hemsidor. Kontakta oss för mer information
Uthyrningssystem och bostadskö är för dig som hyresvärd kostnadsfri. Övriga tjänster som hemsidor och etc enligt offert.
Kontakta oss på info@bostadsregistret.se så lägger vi upp området. Vårt mål är att hela tiden växa och arbeta med hela landet.
Ja. I sociala medier, andra medier samt marknadsplatser, (se våra samarbetspartners).
Copyright © 2017 Bostadsregistret.se
Vi har kollektivavtal med Unionen